«

»

mei 17

Eerste editie “Maastrichtse Klarinetdagen” GRANDIOOS succes!

Eerste editie “Maastrichtse KlarinetdagenMaastrichtse Klarinetdagen” GRANDIOOS succes!

Tijdens de eerste editie van de Maastrichtse Klarinetdagen in het weekend van 15/16 mei 2015, was er plek gereserveerd voor een concert door een Ad Hoc Clarinet Choir op de vroege zaterdagmiddag. Het werd een feest!!

Het fantastisch orkest werd samengesteld uit klarinettisten die reeds binnen het professionele circuit bezig zijn, alsook conservatorium studenten, docenten en collega’s en zeer goede amateurmusici die ook ambities hebben of simpelweg een keer op een hogere peil willen musiceren.

Na een zorgvuldige verdeling van de stemmen werden de partijen enkele weken op voorhand opgestuurd ter studie. Er was maar één repetitie voorzien en wel op de dag zelf van 09.00u tot 12.00u. Het werd een zeer intensieve repetitie waar enorm snel en effectief gewerkt werd; na een korte pauze volgde het concert. Tijdens deze repetitie werd al gauw duidelijk bij het doorspelen van het gedragen “Cent Mille Chansons” dat dit wel eens een fenomenaal optreden zou kunnen worden. Het ensemble “pakte” zich razendsnel samen en groeide uit tot een imposant klankgeheel. Bijzondere momenten waren weggelegd voor twee fantastische  solisten, t.w. Johan NAUS ( in Czardas ) en Jacques DUBOIS ( in Octagon ). Op deze site vind je de YouTube links naar alle video opnames.

Leon Bosch, Roeland Hendrikx en André Seerden, hartelijk dank voor de mogelijkheid om met zoveel fantastische musici te mogen samenwerken. Het was een waar genot!

Oude TNCS tijden herleefden tijdens die zaterdagochtend!  Wie weet!